Röhsska museet öppnar den 23 februari 2019

Lördagen den 23 februari 2019 öppnar Röhsska museet återigen och välkomnar besökare till vårens program som bjuder in till dialog kring designens roll i samhället och allas vår vardag. Tre tillfälliga utställningar och en ny basutställning presenteras som innefattar både nyförvärv och historiskt storslagna föremål i samlingen.

-Det känns väldigt bra att nu äntligen ha ett öppningsdatum och vi ser verkligen fram emot att få välkomna besökare till Röhsska museet igen! säger Nina Due, chef för Röhsska museet. När Röhsska museet åter öppnar dörrarna är det med ny energi och ett tydligt budskap om att design finns överallt och angår oss alla. Den grundläggande ambitionen med museets utställningar och publika program är att ge besökaren en insikt i begreppet design och den påverkanskraft design har för vår gemenskap.

Arbete pågår för fullt inne i museet. Till öppningen kommer tre tillfälliga utställningar och en ny basutställning vara på plats. Vänta dig demokratisk design med stolsnickeri på plats, storslaget Östasiatisk konsthantverk, designföremål med tydlig inspiration från Island och fantasifullt mode. Givetvis kommer också ombyggnationsprojektet vara färdigt med en ny tillgänglighetsanpassad entré med hiss från gatuplan, ny foajé och kapprum på entré- och källarplan.

Här kan du läsa mer om de kommande utställningarna. 

Mer information om öppningsprogrammet kommer i början på 2019.

Välkommen till Röhsska museet den 23 februari!