Kurser på Röhsska museet

Vill du lära dig något nytt? Eller kanske fördjupa dina kunskaper inom design och konsthantverk? Lär känna museets samlingar i höstens kurser på Röhsska museet.

Sashiko på Röhsska -NYHET!
Det finns mycket man kan göra för att förlänga livet på sina kläder. Ett av de mest dekorativa och meditativa sätten är att lappa och laga med lagningstekniken Sashiko. Sashiko betyder ”små stygn” och är ett japanskt sätt att laga och förstärka textilier på ett dekorativt vis. Workshopen innehåller guidad tur i basutställningen Inspiration Östasien, presentation av Sashiko och handledning. Läs mer och anmäl dig här.

Silver på Röhsska – NYHET!
Detta är en kombinerad kurs som startar med inspiration och guidning i Falk Simons silversamling. Dag två gör deltagarna en ring i silververkstan på Art College. Läs mer och anmäl dig här.

Formhistorien på Röhsska
Röhsska museet är en plats för dig som vill lära dig mer om historiska och samtida uttryck inom design och konsthantverk. Kursen syftar till att ge en fördjupad kunskap om utvalda delar av Röhsska museets samlingar och en genomgång av Formhistorien. Läs mer och anmäl dig här. 

I samarbete med Folkuniversitetet.