Ett säkert besök

Vi har öppet
Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor.

Bokning och betalning
Vi har i dagsläget inte möjlighet att erbjuda förköp av entrébiljetter. Som ett led i säkerhetsåtgärderna vi vidtagit för att minska spridningen av Covid-19, är våra kassor nu kontantfria. Det går bra att betala med kort eller via Swish.

Utställningar
Du är välkommen att besöka museets utställningar. Både basutställningar och tillfälliga utställningar är öppna för publik. Tänk på att hålla säkert avstånd till övriga besökare och personal.

Aktiviteter
Titta i kalendariet för att se vilka aktiviteter som erbjuds. Museet vidtar åtgärder för att dessa ska upplevas som trygga att delta i. Tänk på att hålla säkert avstånd till övriga besökare och personal.

Besök oss digitalt
Under fliken ”Digiseum” på hemsidan har vi samlat digitala resurser i form av visningar, filmade introduktioner till utställningar, nedslag i samlingarna, intressanta berättelser och tips hur man kan ta del av museet hemifrån. Vi fyller regelbundet på med nytt spännande innehåll och rekommenderar varmt ett besök när som helst, dygnet runt, från mobil, padda eller dator.

Övriga åtgärder
För dig som besökare erbjuder vi handsprit vid kassadiskarna och i kaféet. Det finns även möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten på toaletterna i källarplan. Vi har monterat plexiglas framför kassadisken, samt golvmarkeringar för att säkerställa att behörigt avstånd hålls. För att hjälpa till att hålla avstånd även vid förvaringsskåpen har vi låst varannan skåpsrad.

Vi följer myndigheternas uppdateringar och rekommendationer. För mer information se till exempel Folkhälsomyndighetens information om Covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se.