Vi har öppet

Uppdaterad 2021-06-22. Informationen uppdateras löpande.

Museet har åter öppet för publik från och med den 20 april. Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor.

Om du har möjlighet planera gärna ditt besök till de dagar vi har färre besökare i huset. Tisdag-onsdag har under normala omständigheter färre antal besök i jämförelse med helgerna. Besök gärna museet på egen hand eller i mindre sällskap. Se öppettider och priser här.

Färre besökare i huset
Vi begränsar antalet samtidiga besökare till museet till max 150 personer, för att undvika trängsel och se till att våra besökare kan hålla tryggt avstånd. Vi har även infört begränsningar per rum/utställning. Vi ber om förståelse för att du kan få vänta en stund innan du får komma in i museet.

Bokning och betalning
Vi har i dagsläget inte möjlighet att erbjuda förbokning. Som ett led i säkerhetsåtgärderna vi vidtagit för att minska spridningen av Covid-19, är våra kassor nu kontantfria. Det går bra att betala med kort eller via Swish.

Utställningar
Du är välkommen att besöka museets utställningar. Både basutställningar och tillfälliga utställningar är öppna för publik. Tänk på att hålla säkert avstånd till övriga besökare och personal.

Aktiviteter
Under sommaren erbjuder vi museiintroduktioner för ett begränsat antal deltagare. Ingen föranmälan krävs, först till kvarn.

Besök oss digitalt
Under fliken ”Digiseum” på hemsidan har vi samlat digitala resurser i form av visningar, filmade introduktioner till utställningar, nedslag i samlingarna, intressanta berättelser och tips hur man kan ta del av museet hemifrån. Vi fyller regelbundet på med nytt spännande innehåll och rekommenderar varmt ett besök när som helst, dygnet runt, från mobil, padda eller dator.

Konferenslokaler
Vi har fortsatt öppet för att boka mindre möten och konferenser med en sammankomst med max åtta personer fysiskt på plats. Just nu har vi dessutom generösare avbokningsregler.

Kafébesök
Vill du besöka kaféet gäller max fyra personer per sällskap. För att minimera trängsel har vi ökat avståndet mellan borden och infört ett kösystem.

Övriga åtgärder
För dig som besökare erbjuder vi handsprit vid kassadiskarna och i kaféet. Det finns även möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten på toaletterna i källarplan. Vi har monterat plexiglas framför kassadisken, samt golvmarkeringar för att säkerställa att behörigt avstånd hålls. För att hjälpa till att hålla avstånd även vid förvaringsskåpen har vi låst varannan skåpsrad.

Vi följer myndigheternas uppdateringar och rekommendationer. För mer information se till exempel Folkhälsomyndighetens information om Covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se.