Gå en kurs!

Vill du lära dig mer om silversmide, broderi eller stolar? Under våren erbjuder vi tillsammans med Folkuniversitetet olika kurser.

Kurs

Silversmide (Inställd)

Låt dig inspireras av museets utställning Falk Simons silversamling och skapa smycken eller föremål efter egen design.  Du kommer att lära dig grundläggande moment inom silversmide; som att såga, fila, löda samt forma och förflytta metallen. Kursen passar både nybörjare och dig som redan har stor erfarenhet av silversmide.

Kurs

Broderi

Är du intresserad av broderi och vill lära dig mer? Gå en guidad visning i utställningen Inspiration Östasien och delta därefter i en workshop där Renée Lindell berättar om broderi, visar moment och handleder individuellt. Lindell har bland annat arbetat för Hand & Lock i London som gjort broderier för det brittiska kungahuset, Vivienne Westwood och David Bowie!

Läs mer och Boka här

Kurs

Stolar

Är du intresserad av stolar och möbeldesign? Workshopen inleds med en guidad visning i museets öppna stolsmagasin. Efter visningen går vi till studion där vi bygger skalenliga modeller av befintliga stolar eller efter egen design, tillsammans med inredningsarkitekten och möbeldesignern Patrik Jonsson.

Läs mer och Boka här