Boka workshop

Tillsammans med en av museets pedagoger får ni laborera med olika tekniker och skapa egna föremål. Det går även bra att kombinera workshopen med en visning av museets utställningar.

Praktisk information

Max antal deltagare per workshop: 15 personer

Längd: 60 – 90 min beroende på workshop I workshopen ingår ett kortare besök i museet på ca 15 min eller en introduktion av Röhsska museet (enligt överenskommelse).

60 min: 3000 kr + materialkostnad per person 90 min: 4000 kr + materialkostnad per person

När workshopen sker i anslutning av att ni hyr någon av museets lokaler så ingår entréavgiften. Om ni enbart bokar workshop så tillkommer en entréavgift per person.

Utöka ert besök

I samband med er workshop kan ni även boka en visning av museets samlingar eller utställningar. Mer info om bokning av visningar hittar du här.

Toppbild & bilder: Mikael Lammgård, Röhsska museet

Grafisk form

Josef Frank, Viola Gråsten och Emma von Brömssen är bara några av dem som skapat oförglömliga tygmönster. Men hur gör de? Och hur kan du själv sätta färg på din vardag?

Läs mer

Vardagsform

Vad kom först – form eller funktion? Med utgångspunkt i museets formhistoriska utställning kikar vi närmare på några bruksföremål från 50-talet och framåt.

Läs mer

Form med läder

Vi djupdyker i museets samlingar och ser att design finns överallt – från spektakulära dryckeskärl och fåtöljer till citruspressar.

LÄS MER

Förpackningsdesign

Passet är en värdehandling som slits när det flyttas runt, visas upp och förvaras längst ner i väskan. Efter ett samtal om form, funktion och tvättbart papper designar vi passfodral som skyddar ditt pass mot slitage på framtida resor.

LÄS MER