Upptäck Forensic Architecture

På vilka sätt kan arkitektur- och designstrategier spela roll i rättsfall gällande överträdelser av mänskliga rättigheter? Följ med på en visning i vårens stora separatutställning där den traditionella synen på design utmanas.

Forensic Architecture är en Londonbaserad researchgrupp bestående av arkitekter, programmerare, filmskapare, journalister, konstnärer, forskare och jurister. Utifrån olika designstrategier skapar de modeller, filmer och 3D-renderingar som används som rättstekniskt bevismaterial i pågående eller avslutade rättsfall. I utställningen visas tre fall där researchgruppen bidragit med kompletterande bevismaterial till utredningarna.

BOKNINGSINFORMATION
Maila din förfrågan till bokningar.rohsska@kultur.goteborg.se eller ring 031-368 31 86. Vi har telefontid på tisdagar kl 9-11 och torsdagar kl 17-19. Bokningsförfrågningar via mejl har snabbare handläggningstid.

Observera att ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse. Tänk på att vi behöver din bokning senast 8 arbetsdagar i förväg.

Avbokning ska ske senast 10 dagar innan avtalat datum, annars debiteras ni på beloppet.

Visningen är ca 45 minuter. Vi tar emot grupper på max 30 personer, men vi rekommenderar mindre grupper för en bättre upplevelse.

PRISER
Priserna är per grupp + entréavgift. Priset är momsfritt.
• Tisdagar-fredagar kl 11-16: 1200 kr
• Torsdagar efter kl 17 samt helgdagar: 1500 kr
• Tillägg för visning på engelska: 500 kr
• Entréavgift: 60 kr för ett besök eller 100 kr för ett årskort som gäller på Röhsska museet, Göteborgs konstmuseum och Göteborgs stadsmuseum

BOKNINGSUPPGIFTER
Vid bokningsförfrågan uppge följande uppgifter:
• Gruppens namn
• Kontaktuppgifter
• Tid och datum
• Val av visning (se våra aktuella alternativ nedan).

Önskat betalsätt: på plats i receptionen eller via faktura (ange faktureringsadress samt org.nr/personnummer i din bokningsförfrågan).

UTÖKA DITT BESÖK
Passa på att kombinera visningen med ett besök i museets kafé, eller komplettera visningen med en kreativ workshop som inspireras av visningen ni precis deltagit i. Det finns också möjlighet att hyra någon av museets lokaler för mingel, föreläsning och möten.