Boka en digital föreläsning

Vill du och dina vänner, ditt företag eller förening fördjupa er i en utställning eller specifikt tema? Delta i en digital föreläsning tillsammans med våra pedagoger.

Längre ner på sidan hittar ni de olika alternativen som finns att välja mellan just nu.

BOKNINGSINFORMATION

Föreläsningen är cirka 45 minuter och avslutas med frågestund på cirka 15 minuter. Gruppstorlek: max 25 personer.

Av en dedikerad pedagog möter ni samlingen genom bild, film och dialog. Föreläsningarna hålls via Microsoft Teams. För att kunna delta behöver du en dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling. Maila din förfrågan till bokningar.rohsska@kultur.goteborg.se.

Observera att ert tillfälle är bokat först när ni fått en bokningsbekräftelse. Tänk på att vi behöver bokningen senast 8 arbetsdagar i förväg. Avbokning ska ske senast 8 dagar innan avtalat datum, annars debiteras ni på hela beloppet.

PRISER
Priserna är per föreläsning. Priset är momsfritt.

  • Vardagar innan kl. 17.00 – 1200 kr
  • Kvällar efter kl. 17.00 samt helger 1800 kr
  • Tillägg för visning på engelska 450 kr

BOKNINGSUPPGIFTER

Vid bokningsförfrågan uppge följande uppgifter:

  • Gruppens namn
  • Kontaktuppgifter
  • Önskat tid och datum
  • Val av föreläsning (se våra aktuella alternativ nedan)
  • Önskat betalsätt: Via faktura (ange faktureringsadress samt org.nr/personnummer i din bokningsförfrågan) eller via mobilapplikationen Swish.

Textilt i samlingen

Visste du att Röhsska museet har en av Skandinaviens största textilsamling? I den här digitala föreläsningen möter vi kinesiskt broderi, får en fördjupad inblick i vävningsteknikerna bakom kimonon och blickar tillbaka på mönster från 1700-talet. Dessutom lär vi oss om framväxten av den svenska textilindustrin och spånar om framtidens textilier!

Glas i samlingen

I den här digitala föreläsningen tittar vi närmare på museets samling av glas genom att blicka inåt i Sverige såväl som utåt i världen. Det sköra materialet bär på tradition, revolt och experimentlust. Följ med på glasets tusenåriga resa och lär dig om produktionsprocessen och formgivarna bakom. Från kinesiska snusflaskor och potpurriurnor till smiley-skulpturer.

1700-talets former

Från kurvig och svällande rokoko till det strama och antikinspirerade gustavianska. I den här digitala föreläsningen gör vi en djupdykning i den nya basutställningen 1700-talets former. Genom föremålen ges en inblick i hur stil, form och konsthantverk förändras under århundrandet och vad det i sin tur berättar om sin samtid.

Toppbild: Digital föreläsning, foto: Carl Ander, Röhsska museet. Bild 1: broderad vintagerock (2020), RKM 19-2020, Nina Bondesson, foto: Carl Ander, Röhsska museet. Bild 2: Tsarens dukatskål, RKM 17-2004, Kosta Glasbruk. Bild 3: Figurin, foto: Carl Ander, Röhsska museet.