Workshop: Skapa en Bauhausfigur

Lov

Workshop: Skapa en Bauhausfigur

Under höstlovet firar vi Bauhausskolans 100-årsjubileum med att göra mobiler, makapärer och udda figurer inspirerade av skolans ofta återkommande geometriska former och färger.

Tillsammans med designern Carl Martinsson skapar vi med utgångspunkt från Bauhausskolans grundtankar och bygger vi våra egna hängande skulpturer i trä. Med hjälp av cylindrar, kuber och trianglar bestäms hur figuren ska vara – från något litet att hänga på nyckelknippan till en stor att hänga från taket.

Bauhausskolan grundades i Tyskland för 100 år sedan och har dess inspirerat designers, arkitekter och konsthantverkare över hela världen. Den grundläggande tanken var att sammankoppla design, konst och hantverk med varandra och utgångspunkten fanns i de geometriska former och grundfärgerna gult, blått och rött.

Passar från 7 år och uppåt. Fri entré för dig under 25 år. Vill du säkra en plats kl 13 så finns biljetter att hämta i receptionen från kl 11 samma dag. Vänligen observera att det är begränsat antal platser. Drop in i mån av plats fram till kl 15.

Toppbild: Carl Martinsson.