Torsdagsföreläsning: The Torture Never Stops

Torsdagsföreläsning: The Torture Never Stops

Hur kan vi beskriva en konstnärlig process? Och vad betyder det att ta del i en annan persons process? Hör textilkonstnären Kiyoshi Yamamoto berättar mer om sitt arbete i denna torsdagsföreläsning.

Genom presentationer av flera konstnärliga utforskningar diskuterar Residens Röhsska stipendiat Kiyoshi Yamamoto teman som makt, institutionalisering, socialt perspektiv och färghierarkier. Presentationen kommer att vara en blandning av performance och biografiskt spel.

Kiyoshi är gränsöverskridande i sina verk som både förenar och utmanar traditionella konstarenor och metoder. Som konstnär är han mest känd för sitt arbete med textilier. Med sina färgkompositioner, sidenmålningar och materiell fetischism formar han vår upplevelse både skulpturalt och arkitektoniskt. Genom en serie utställningar på flera av Norges ledande gallerier har han utmärkt sig som en banbrytande konstnär i ett landskap mellan materialbaserade föremål, via bildkonst och grafik, för dekorationer eller installation och performance.

Praktisk information

Årets program sker digitalt och den förinspelade föreläsningen släpps på webben när programaktiviteten börjar. Det finns möjlighet att se programmet till och med 20 maj 2021.

Föreläsningen inleds på norska för att sedan övergå till engelska.

Klicka här för att komma till sidan. 

Läs mer om Residens Röhsska Kiyoshi Yamamoto här. 

Toppbild: Kiyoshi Yamamoto, foto: Ella Aandal.