INSTÄLLT/Tillverka en kartongvävstol

Söndagsstudion

INSTÄLLT/Tillverka en kartongvävstol

Programaktiviteten är tyvärr inställd.

Inspireras av museets utställningar och skapa sedan ditt eget verk i Studion. Den här veckan gör vi en vävstol i kartong och experimenterar med färger.

I den här workshopen utforskar vi trådens sammanflätning till en yta och hur korslagda trådar kan skapa mönster och bilder. Ni får ni lära er att tillverka och använda en liten handvävstol i kartong och arbeta med färgkomposition.

Söndagsstudion passar från 6 år och uppåt, de yngsta behöver lite assistans av medföljande vuxen. Här är designprocessen och skapandet i fokus med varierande teman och tekniker. Vi börjar varje tillfälle med att visa inspirationsbilder från samlingarna och skapar sedan egna verk i Studion.

Praktisk info
Under hösten har vi anpassat upplägget efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer, och tar därför emot mindre grupper än tidigare. Endast en vuxen per deltagare/sällskap. Se uppdaterad info här. Om du vill säkra en plats går det bra att besöka receptionen eller ringa 031 368 31 86 från kl 11 samma dag.

Alla under 25 år har fri entré men en materialkostnad på 30 kr tillkommer.

Höstens tillfällen är framtagna i samarbete med formgivarna Dalia Ismail och Carl Martinson och genomförs med stöd från Folkuniversitetet.

Toppbild: Carl Martinson.