The design politics of the passport

Föreläsning

The design politics of the passport

Välkommen på frukostföreläsning med forskaren och författaren Mahmoud Keshawarz som pratar om begreppet designpolitik med passet som exempel. Morgonen avslutas med en kort visning i museet.

Tillsammans med Kultur i Väst arrangerar vi en frukost med forskaren Mahmoud Keshawarz som pratar om designpolitik utifrån sin nyligen publicerade bok The Design Politics of the Passport: Materiality, Immobility, and Dissent. Boken spårar historier, teknologier och maktförhållanden kring passet för att förstå hur design alltid är inbäddat i det politiska och hur politiken kan förstås i termer av materiella objekt.

Mahmoud Keshavarz är forskare vid programmet Engaging Vulnerability Research, Institutionen för kulturantropologi och etnologi, Uppsala universitet. Han är författare till The Design Politics of the Passport: Materiality, Immobility and Dissent (Bloomsbury), en av grundarna till Decolonizing Design-gruppen och chefredaktör för Design and Culture Journal.

Mejla din anmälan senast 5 december till linn.gall@kulturivast.se och meddela om specialkost önskas. Observera att programaktiviteten sker på engelska.

DAGENS PROGRAM
Kl 8.30-9 Frukostmingel.

Kl 9 -10 Föreläsning med tid för frågor.

Kl 10-10.45 Kort visning på svenska av utställningen Ocean Plastics.

Frukosten anordnas av Kultur i Väst i samarbete med Röhsska museet.