Söndagsstudion: Röhsska museets formhistoria
sön 29 sep

Barn & unga

Söndagsstudion: Röhsska museets formhistoria

Inspireras av utställningen Röhsska museets formhistoria tillsammans med en pedagog och skapa därefter egna verk i en workshop. Välkommen till Röhsska museets söndagsstudio.

På söndagar möts vi upp i museets entré och samlar inspiration från någon av museets aktuella utställningar. Under tre söndagar utgår vi från Röhsska museets formhistoria.
Se detaljerad programinfo för varje tillfälle nedan. Du hittar alla tillfällen för Söndagsstudion här.

29 september – Stolar, stolar, stolar
Vi inspireras av utställningens stolar – gamla, nya, i trä, plast, plåt och andra material. Vissa är handgjorda och andra är 3D-printade. Därefter går vi in i Studion och skapar egna verk utifrån utställningen.

27 oktober – Tryck din egen gympapåse
I Röhsska museets formhistoria hittar du många olika typer av mönster. De dyker upp i tapeter, textilier, vaser och andra objekt. Vi pratar färg, form och material för att därefter gå in i Studion och göra egna mönster på tyg.

1 december – Designa en blomkruka
Kom till Studion och tillverka din egna blomkruka av klädnypor och blomfat. Måla och dekorera efter egen smak och ta med hem.

Praktisk information
En materialkostnad på 30 kronor tillkommer. Tänk på att det är begränsat antal platser i Studion, hämta din biljett i receptionen från kl 11 samma dag.

Söndagsstudion passar dig som är 4 år och uppåt. För de yngre besökarna finns en mysig läshörna och för den hungrige finns Kafé Röhsska vägg i vägg.

Rummen är tillgängliga för dig som har rullstol eller behöver undvika trappor.

  • sön – 29 sep  •  14:00
  • Entréavgift + 30 kr materialavgift
  • Receptionen, Röhsska museet
  • Röhsska museets formhistoria Söndagsstudion

Fler tillfällen

Se alla aktiviteter