FULLBOKAD. Söndagsstudion: Gestalta din egen mask!

FULLBOKAD. Söndagsstudion: Gestalta din egen mask!

Programpunkten är fullbokad.

Hur kan masker bli hemliga, mystiska, lustfyllda eller läskiga? Få ett materialkitt hemskickat till dig och gör din egen mask i en digital workshop tillsammans med våra pedagoger.

I den här workshopen utforskar vi det textila materialet och bygger masker tillsammans. Du bestämmer själv hur du vill uttrycka dig genom din mask. Genom tyll, som skickas till dig, maximerar vi din figur! Lagom till workshopen så skickar vi ett material-kitt hem till dig, det enda du behöver komplettera med är en sax.

PRAKTISK INFORMATION

Workshopen vänder sig främst till er med barn i åldrarna 6-9 år. I vissa moment kan det behövas stöd av vuxen på plats.

Det är begränsat antal platser till workshopen, först till kvarn gäller. Anmäl dig senast måndagen den 3 maj för möjligheten att få ett material-kitt hemskickat till dig. Skicka din anmälan till pedagog@rohsska.se, uppge dag och tid du vill delta. Observera att din anmälan gäller först efter att du fått en bekräftelse.

Senast kl. 10.00 samma dag som ditt workshoptillfälle skickas en länk till den mejladress du angav för att anmäla dig. Workshopen bygger på interaktion mellan pedagogerna och deltagarna så använd gärna en dator. Observera att datorn behöver internetuppkoppling då programaktiviteten sker via Microsoft Teams. Använder du en mobiltelefon krävs det nedladdning av appen Microsoft Teams.

VILL DU DELTA MEN HINNER INTE FÅ ETT KITT?

Se då till så att du har följande material hemma:

  • Kartong eller tjockare papper att klippa ut grunden till masken
  • Penna att rita ut grunden till masken
  • Tyll i olika färger
  • Valfritt tyg eller lite tjockare papper i olika färger
  • Sax att klippa tyll, tyg och kartongen med
  • Lim för att fästa tyll och tyg på kartongen
  • Elastiskt band att sätta fast på masken för att kunna bära den runt huvudet

Söndagsstudion hämtar inspiration från textilkonstnären Kiyoshi Yamamotos textila tryck och skulpturala verk. Yamamoto är den första mottagaren av nyinstiftade Residens Röhsska. Läs mer om residenset på rohsska.se.

Varmt välkommen!

Läs mer om Residens Röhsska Kiyoshi Yamamoto här. 

Toppbild: Kiyoshi Yamamoto, Sandefjord-Kunstnerforening