Arkitektur, museer och gallerier
lör 8 okt

Föreläsningar & samtal

Arkitektur, museer och gallerier

Hur kan museet föregå med gott exempel när det kommer till delaktighet? Och vilken betydelse skulle en ny plattform/galleri för arkitektur kunna ha för samtalet om stadsplanering och arkitektur? Välkommen till ett samtal med arkitekten Naima Callenberg och Jonas Fridén Kihl, samordnare för Röhsska museets arkitekturdagar.

Arkitekten Naima Callenberg arbetar i det utökade fältet av arkitektur med kuratoriell praktik, plattformsskapande och undervisning. Sedan 2017 arbetar Callenberg som lärare på Chalmers Arkitektur, som frilansande kurator med fokus på arkitektur och driver även Studio NOCK, en oberoende konstnärlig arkitekturplattform som arbetar med undersökande designarbete i förhållande till dialog, rum och stad.

Callenberg arbetar med en drivkraft att utforska och ifrågasätta vad arkitektur kan göra och vara i en hållbar framtid och branschens och stadens utveckling i förhållande till detsamma.

Jonas Fridén Kihl arbetar som samordnare för Röhsska museets nationella mötesplatsuppdrag i relation till politiken för gestaltad livsmiljö. Fridén Kihl är projektledare för Röhsskas arkitekturdagar 2022.

Samtalet är en del av Röhsskas arkitekturdagar 2022.

INFÖR DITT BESÖK

Det är begränsat antal platser, ingen föranmälan krävs. Först till kvarn gäller.

Bild: Studio NOCK – A Print Foto: Naima Callenberg

  • lör – 8 okt
  • 12:00 – 13:00
  • Ingår i entrébiljetten
  • Torsten och Wanja Söderbergs sal
  • Röhsskas arkitekturdagar 2022