Open Call: Recetas Urbanas

Föreläsning

Open Call: Recetas Urbanas

Det spanska arkitekturkollektivet Recetas Urbanas kommer till Röhsska museet för att berätta om en byggworkshop för lek och pedagogik i Jubileumsparken.

Under Göteborgs Stadstriennal, 2018, testade 200 förskolebarn att lägga näsan i blöt och experimentera med vattenlek, i Jubileumsparken Frihamnen. Tillsammans med POP-UP Bygglek, en ambulerande bygglekverksamhet, kunde barnen testa att bygga vattenvägar, gräva kanaler och prova hur tåliga deras regnkläder egentligen var. Under våren 2019 är det dags för nästa byggnation.

Tillsammans med Recetas Urbanas, ett spansk arkitekturkollektiv, utvecklas nästa steg av Jubileumsparken. Ett väderskydd i form av ett lekrum som fylls med vatten och pedagogik. Byggnationen sker tillsammans med allmänheten. Ambitionen med projektet är att gemensamt skapa ett lek- och lustfullt pedagogiskt rum och skapa bättre förståelse för vad som händer när regn faller ner från skyn och träffar hårda, mjuka, gröna, blå eller grå ytor i staden. Byggworkshopen pågår mellan den 15 april och 10 maj. Läs mer och anmäl dig här.

Under kvällen presenterar Santiago Cirugeda (Recetas Urbanas) arbetsmetoderna och berättar detaljerat om byggnationen. Presentationen hålls på engelska och är öppen för alla. Efteråt finns det möjlighet till mingel.

Om du vill besöka Röhsska museets utställningar tillkommer en entréavgift.

Arrangemanget anordnas av Jubileumsparken.