Byggnader av 100 % havsplast

Byggnader av 100 % havsplast

Kom och hör de Göteborgsbaserade arkitekterna Emily-Claire Goksøyr och Erik Goksøyr berätta om projektet Plastic Island, ett konceptuellt förslag där tre byggnader byggs helt av återvunnen plast från havet.

Vi vet att nedskräpning av havet är ett hot till ekosystemet. Tänk om plasten vi samlar upp från stränderna inte bara sågs som skräp utan var en värdefull resurs som kan återanvändas. Det här blev utgångspunkten för arkitekterna Emily-Claire Goksøyr och Erik Goksøyr från Out of Ocean. Hör dem berätta om processen bakom projektet Plastic Island, vilket började som ett examensarbete som resulterade i ett konceptuellt förslag där tre byggnader byggs helt av återvunnen plast från havet. De kommer prata om processen att ta fram prototyperna och även hur de ser på en framtida utveckling av sitt arbete.

Bild: Emily-Claire Goksøyr och Erik Goksøyr.

Out of Ocean är baserat i Sotenäs och arbetar tillsammans med kommunen för att utveckla Sveriges första marina återvinningscentral. De forskar även vidare på möjligheterna att använda sig av återvunnen havsplast som byggnadsmaterial inom design- och arkitekturområdet.

Arrangemanget genomförs inom ramen för Mötesplats Röhsska, i anslutning till utställningen Ocean Plastics och med anledning av arkitekturmässan Nordic Architecture Fair på Svenska Mässan den 15 – 16 oktober.

Toppbild: Emily-Claire Goksøyr och Erik Goksøyr.