Bygg din drömpark
sön 9 okt

Barn och unga

Bygg din drömpark

Hur ser din drömpark ut? Vilka funktioner, färger och former tycker du den ska ha? Välkommen till en lekfull aktivitet på Röhsska museet där vi gör om studion till en park för dagen tillsammans med designstudion Lekkontoret.

Vi skissar våra idéer med projektorer, tejp och stenciler. Vi bygger sedan prototyper i kartong och trä. Resultatet kommer att visas i Torsten och Wanja Söderbergssal på våning 2 mellan 11 oktober och 13 november.

Kom och dela med er av era drömmar och åsikter om lek i staden!  Vi bjuder på korv med bröd.

Workshopen leds av barnkulturdesigner Catherine Paterson och är en del av Arkitekturdagarna. Catherine driver den experimentella designstudion Lekkontoret, där barn placeras som designpartners och leken används som både ett verktyg och en form av förmedling i designprocessen.

Workshopen är en del av Röhsskas arkitekturdagar 2022.

INFÖR DITT BESÖK

Söndagsstudion handleds av Catherine Paterson och Benjamin Hadzifejzovic, en av Designklubbens designambassadörer. Aktiviteten under Arkitekturdagarna är riktad till barn och unga mellan ca. 7–11 år. Det är begränsat antal platser, förboka din plats via pedagog@rohsska.se eller hämta din biljett i receptionen från kl. 11 samma dag i mån av plats.

Aktiviteterna genomförs med stöd från Folkuniversitetet. 

Bild: Lekkontoret Foto: Catherine Paterson

  • sön – 9 okt
  • 13:00 – 15:30
  • Entréavgift + 30 kr materialkostnad
  • Studion, Röhsska museet
  • Röhsskas arkitekturdagar 2022 Söndagsstudion Workshop