Låt hundra blommor blomma

Ny utställning med textila verk av Elsa Pärs-Berglund som ställs ut tillsammans med de samtida konstnärerna Shabnam Faraee och Josefin Gäfvert.
Varmt välkommen!

Kommande utställning

Låt hundra blommor blomma

I november öppnar utställningen Låt hundra blommor blomma med textila verk av Elsa Pärs-Berglund som ställs ut tillsammans med de samtida konstnärerna Shabnam Faraee och Josefin Gäfvert.

MER OM utställningen

FORM OCH FUNKTION

Stolen

Visste du att vi har över 500 stolar i vår samling? I det öppna magasinet i auditoriet kan du se ett urval av stolar från 1600-talet fram till idag. Stolen är ett intressant designobjekt eftersom den både är ett bruksföremål och en inredningsdetalj.

Stolar

Fyll på med kultur

Boka en visning

Vill du och dina vänner, ditt företag eller förening fördjupa er i en utställning eller specifikt tema? Boka en visning eller digital föreläsning med våra pedagoger.

Boka visning

NY UTSTÄLLNING 2024

Designhistorier

Vad är design? Allt från mobilen i din hand till Josef Franks organiska mönster är resultatet av en medveten design. Våren 2024 öppnar vi Designhistorier – en ny basutställning!

Till Designhistorier

Uppdrag

Är du konservator?

Vi söker extra konservatorer för särskilt tidsbegränsat uppdrag för arbetet med den nya utställningen Designhistorier som öppnar 2024. Omfattningen beräknas vara 100% november 2023 – februari 2024.

För mer info kontakta enhetschef för samlingar och utställningar, Maria Forneheim maria.forneheim@kultur.goteborg.se

EN PLATS FÖR SAMTAL

Torsten och Wanja Söderbergs sal

I Torsten och Wanja Söderbergs sal kan du läsa utvald litteratur om design, lyssna på samtal och se mindre tillfälliga utställningar.

Söderbergs sal