Utställningskommentar: Bara allt

Under sommarens första veckor har museet haft förmånen att få arbeta ihop med 12 drivna och engagerade ferieentreprenörer. Ferientreprenörerna Hisingen, är ungdomar från åk 9 som jobbar med entreprenörskap och projektledning under sommaren.

Ferieentreprenörerna fick uppdraget av oss på museet att dels marknadsföra museet och dels kommentera museets utställning Bara det bästa – ur Tonie Lewenhaupts donation av modedräkter, ur ett normkreativt perspektiv. Resultatet blev en modeutställning på Eidfesten vid Sjumilahallen skapad av ferieentreprenörerna. Samt fyra stycken korta filmer, helt skapade av ungdomarna, de har gjort allt i dem från att komma på idéen till att skapa musiken och klippa filmerna.

Kort om filmerna – beskrivet av Ferieentreprenörerna

Bara allt handlar om hur människor ser på kläder och normer i samhället. Vi frågar bland annat vad en norm är för dig, om du brukar tänka på vilka kläder som du ska ha på sig och om du skulle tycka att det är konstigt om en pojke eller en man hade på sig klänning?

Intervjuer Som rubriken lyder innehåller den här filmen intervjuer med kläder och normer som tema. Vi frågar frivilliga personer som ni får lyssna på.

100 år av Röhsska – Röhsska har funnits sedan 1916 och fyller 100 år i år. Vad skulle passa bättre än att göra en film om denna magiska händelse?

Röhsska – ur en annan synvinkel Finns det fler sätt att besöka museum än att bara kolla på vad som ställs ut? Vi tror det och vill förmedla våra idéer och tankar genom en film. Vår fråga till er är: vågar du vara normbrytande på museum?

Kategori: Blogg

Dela: