Gå med i Röhsska museets vänner

  • Som vän till Röhsska museet blir du inbjuden till föreläsningar och aktiviteter, och du bidrar till inköp av viktiga föremål till museets samlingar.

Som vän till Röhsska museet får du möjligheten att fördjupa dina kunskaper inom museets områden.
Du blir inbjuden till föreläsningar och aktiviteter, och du bidrar till inköp av viktiga föremål till museets samlingar. Medlemmarna har också fri entré till museet och får fortlöpande information om verksamheten. Röhsska museets vänner hälsar dig varmt välkommen till vår gemenskap!

Historik
Vänföreningen är en sammanslutning för personer som är intresserade av konsthantverk och design. Den bildades 1917 med prins Eugen som hedersordförande. Året innan hade museet, som då hette Röhsska Konstslöjdmuseet, öppnat för publiken.

Föreningens ändamål är att “inköpa värdefulla konstslöjdföremål” att “såsom gåfva överlämnas” till detta museums samlingar. Så hette det i Vänföreningens ursprungliga stadgar, som fortfarande gäller. Vänföreningen kan också på andra sätt främja verksamheten vid museet och har till exempel mottagit donationer som möjliggör utdelandet av stipendier till museets tjänstemän för vetenskaplig undervisning och forskning liksom för studieresor.

Årsavgift för medlemskap
Enskild medlem: 200 kronor
Familjeavgift, (två vuxna och barn under 18 år): 300 kronor
Junior (18–30 år): 100 kronor
Företag och organisationer : 10 000 kronor

Avgift för ständigt medlemskap
Enskild medlem: 2 000 kronor
Familjeavgift (två vuxna och barn under 18 år): 3 000 kronor

Så här gör du
Betala in avgiften för det medlemsskap du önskar på
Postgirokonto: 4 06 68-6
Bankgirokonto: 5150-5360

Kontaktperson
Vanja Hermelin, event- och programkoordinator, Röhsska museet
031-368 31 61
vanforeningen@rohsska.se

Ordförande
Tomas Söderberg
Telefon (bost.) 031-795 01 33

Ta del av information från museet
Den som har möjlighet och är intresserad av det, kan få vernissageinbjudningar och annan information direkt till sin elektroniska brevlåda. Skriv in namn och e-postadress nedanför och klicka på sänd. För medlemmar i vänföreningen som inte kan eller inte är intresserade av elektronisk information fungerar givetvis medlemskortet som vernissagekort. Vänföreningen kommer även i fortsättningen att skicka ut vår- och höstprogram och kallelse till årsmöte på papper.


Namn      E-postadress      

Vänförening logotyp

Dela: