Röhsska c/o Hammarkullekarnevalen del 1

  • Foto: Mikael Lammgård /Röhsska museet

Detta år erbjuder Röhsska museet en aktivitet i två delar. En där barnen designar sin egen karnevalströja och övar in årets dans och en där de dansar i barnkarnevalståget tillsammans. Nytt för i år är att aktiviteterna hålls på plats i Hammarkullen. Lämplig ålder är i första hand 6-10 år med medföljande vuxen, men alla är förstås välkomna. Ingen föranmälan krävs.

1, Förbered dig på vår öppna workshop!

21 maj, kl 12-16

Är du eller ditt barn mellan 6-10 år och vill dansa i Sveriges största karnevalståg?  Kom då till vår öppna workshop! Här får alla barn designa sin egen karnevalströja med hjälp av Röhsskas konstpedagog Amanda. Färgstarkt och fritt formger vi med fingerfärg, så tänk på att det kan bli kladdigt. Samtidigt pågår en fartfylld dansworkshop där Röhsskas danspedagog Benedikte lär ut årets dans inför nästa veckas barnkarnevalståg. Vi har tillgång till musik, speglar och en scen. Vi delar även ut kartor över karnevalsområdet inför kommande dansdag, så att alla lätt ska hitta rätt. Kanske tar du med dig din mamma, storasyster, lillebror eller bästa kompisen? Välkommen!

Plats: Mixgården (fritidsgård), Hammarkulletorget 36

2, Nu går barnkarnevalståget!

Nästa del av aktiviteten är den 28 maj, kl 11.30-15. Läs mer här:

Medverkande:

Koordinator och konstpedagog, Röhsska museet: Amanda Eriksson
Danspedagog samt koreografi årets dans: Benedikte Esperi
Musik: Harriet Ohlsson och Klas-Fredrik Torsson, “Det här är vår stad”

Om arrangörerna:

Röhsska museet för mode, design och konstslöjd är en kommunal institution med hemvist i Göteborg Stads Kulturförvaltning. För att tillgängligöra våra ämnesområden för barn och unga arbetar vi med mötet mellan olika konstformer som pedagogisk metod. Hammarkullekarnevalen är sedan 1975 en årlig tradition i Hammarkullen. Karnevalen startades av ungdomar och vuxna genom “Frisco projektet” på Hammarkullens fritidsgård. Hammarkullen har ca 8000 invånare med rötter från i stort sett hela världen.

Tillgänglighet i lokal:

Mixgården ligger mellan två trappor och det finns ingen komplett tillgänglighetsramp på plats. Däremot finns det en enklare ramp som har följande mått: yttermått: 77 cm, första rampen är 17 cm bred (för ena hjulet), därefter ett mellanrum på 43 cm, sedan kommer andra rampen (för andra hjulet) som är 17 cm bred. Rampen är ganska brant men vi hjälps åt på plats.

Transport:

Ta spårvagn 4, 8 eller 9 från Göteborg med destination Angered. Kliv av vid hållplats Hammarkullen! Mixgården ligger i samma byggnad som Hammarkullebadet.
Bussar för transport från och till skolor/fritidsgårdar kan i vissa fall erbjudas den 28 maj av Hammarkullekarnevalen. Om ni är en större grupp kan ni kontakta koordinator amanda.eriksson@kultur.goteborg.se för mer information. Hör av er i god tid.

Andra frågor eller funderingar? Mejla vår koordinator och konstpedagog Amanda Eriksson på amanda.eriksson@kultur.goteborg.se

Dela: